#intranetwork innosti, puhutti ja ylitti odotukset

Torstaina 23.4.2015 oli se päivä, kun yhdessä kilpailijamme Sinisen Meteoriitin kanssa järjestelty Suomen suurin intranet-seminaari vihdoin koitti. Tilaisuutta oli suunniteltu koko kevään ajan. Tavoitteemme sisällön laadusta ja vieraiden saamasta ”palvelukokemuksesta” olivat korkealla. Tätä varten mietimme tarkasti, millainen tilan ja kalustuksen tulee olla, miten päivä aikataulutetaan, miten puheenvuoroista saadaan mahdollisimman laadukkaat, miten tunnelmaa pidetään yllä ja ihmiset saadaan verkostoitumaan ja keskustelemaan – jälkimmäisen ollessa seminaareissa yleensä sitä parasta antia. Oman haasteensa suunnitteluun toi se, että halusimme tarjota ohjelman myös etäkatsojille striimin välityksellä.

Varsinaiset tavoitteemme päivään olivat intranettien ympärillä käytävän keskustelun vieminen uudelle tasolle, lähemmäs liiketoiminnan ydintä, sekä intranettien parissa työskentelevien ihmisten tuominen yhteen sekä vahvemman yhteisön ja verkoston luominen. Intraneteillä ei perinteisesti ole ollut kovin hohdokasta mainetta, ja siksi niistä vastaavien henkilöidenkään ammattiylpeys ei ehkä ole huipussaan. Tässä tilaisuudessa halusimme kuitenkin muistuttaa siitä, kuinka keskeisessä roolissa intranet itse asiassa organisaatioissa on, ja miten paljon sillä voidaan asioihin vaikuttaa; kunhan homma tehdään oikein. Tästä pyrimme antamaan alustuksia esitysten muodossa ja siten avaamaan keskustelua vieraiden välillä. Jatkumoa varten perustimme myös #intranetwork Suomi -ryhmän LinkedIniin, jossa onkin jo melkein 200 jäsentä!

intranetwork-seminaari 23.4.2015

Etukäteen oli mahdotonta sanoa, kuinka keskusteluosuudet toimivat ja miten juttu ylipäänsä lähtee lentämään. Tämä osoittautui kuitenkin turhaksi huoleksi, sillä esitysten välissä olleet keskustelut jouduttiin suorastaan katkaisemaan seuraavaa esiintyjää varten, ja Twitterissäkin #intranetwork nousi Suomen puhutuimmaksi aiheeksi yli 1000 twiitillä ja 200 eri twiittaajalla.

Twiittivirtaa jälkeenpäinkin selaamalla voi saada aika hyvän kuvan puheenvuorojen ja keskustelujen sisällöistä ja niistä oivalluksista, joita päivän aikana tehtiin. Kaikki tilaisuuden puheenvuorot löytyvät videoina (ja osa myös Slideshare-esityksinä) täältä.

Järjestävänä tahona sitä ei harmikseen juuri ehdi itse osallistumaan keskusteluihin, mutta päällimmäisenä mieleen jäivät tunne siitä, että onnistuimme edistämään keskustelun ja yhteisön syntymistä, potkimaan sitä oikeaan suuntaan pois viestinnän poterosta kohti laajempaa, koko organisaation ja liiketoiminnan näkökulmaa sekä tarjoamaan ihmisille mahdollisuuden viettää mukava päivä keskittyen vain ajattelemaan asioita. Se jos mikä on virkistävää vaihtelua! Omalla kohdallani erityisen mukavaa oli myös päivän yleisesti äärimmäisen positiivinen ja innostunut tunnelma, sekä kilpailijan ja nimenomaan Hannan kanssa syntynyt rajoja rikkova, mutta täysin saumaton yhteistyö.

Tilaisuudesta saamamme palaute on ollut hämmentävää luettavaa. Toki kehitettävääkin vielä jäi, mutta enimmäkseen olemme saaneet osaksemme kehuja ja ylistystä. Kiitollisena ja nöyränäkin olemme näitä lukeneet, enkä oikein edes tiedä miten voisimme niistä tarpeeksi kiittää. Toisaalta, emme olisi missään nimessä halunneetkaan tarjota vieraillemme mitään vähempää kuin sen, joka nyt tuntuu nappisuoritukselta.

Kiitos vielä kaikille kahdellesadalle paikallaolleelle, sekä striimin kautta päivää seuranneille!

Kirjoittaja: Aino Heiska
Aino works at Ambientia as a consultant and is passionate about digital business and social intranets.
Jaa tämä kirjoitus:

Kommentoi